Therapie

Praktijk Ilja Van Peel / off the record / Aarschot - Leuven


Je voelt je ongelukkig in je situatie. Er moet iets veranderen. Sommigen weten al goed wat, anderen niet. Dat maakt niet uit. Samen verhelderen we waarin je vastzit.

We analyseren aan een intensief tempo wat er allemaal meespeelt. Dat start in het eerste gesprek met een breedbeeld van je situatie. Alles komt aan bod; je werk, relatie, familie, gezondheid enzovoort. 

Goede therapie is dus niét gewoon zitten luisteren en begrijpen. Het is een dialoog die snel zichtbaar resultaat moet opleveren, anders klopt het niet. Mijn taak is je een veilige confrontatie bieden met jou en je leven, met humor, warmte, huiswerk, doordenkvragen, advies, eventueel brainspotting. De efficiëntie is mogelijk doordat we hier én je gedachten én je achtergrond én je gedrag én al je symptomen én je gevoelens samen, in kaart brengen en analyseren, niet slechts een deeltje ervan. Alles wordt met elkaar in verband gebracht. 

Mijn therapie is no-nonsense en toekomstgericht. In een heel aanvaardende veilige setting, met luchtigheid, aanmoediging, humor, zonder taboes en met een actief gesprek zeg ik wat ik denk en voel en worden we samen wijzer over je toekomst.


Individuele therapie

Waarvoor kan je bij mij terecht?

 • Als je vragen hebt over jezelf of de zingeving in je leven
 • Als je een laag zelfbeeld hebt
 • Als je met relatieproblemen, stress, burn-out kampt
 • Als je je slecht in je vel voelt maar je weet niet goed waarom
 • Als je alles hebt en toch ongelukkig bent
 • Als je je depressief of angstig voelt, of niet zo’n goed zicht hebt op je problemen
 • Als je je in een crisissituatie bevindt (scheiding, verlies, ontslag, emotionele zorgen,…)
 • Als je vragen hebt over je ouderschap/opvoedingsvragen hebt
 • Als je rouwt om een dierbare en het te zwaar wordt
 • Als je veel stress hebt in contact met anderen door verlegenheid, laag zelfbeeld, moeilijke communicatie,…
 • Als je een trauma wil verwerken
 • Als je meer over je gevoelens wil leren praten
 • Als je een nabestaande bent na de zelfdoding van een familielid of vriend


Niet: problemen rond autisme, borderline (ernstige hechtingsproblematiek), verslaving, agressie, psychiatrische problemen.


Hoe gaan we te werk?

Je voelt je ongelukkig in je situatie. Er moet iets veranderen. Sommigen weten al goed wat, anderen niet. Dat maakt niet uit. Samen verhelderen we waarin je vastzit.

We analyseren aan een intensief tempo wat er allemaal meespeelt. Dat start in het eerste gesprek met een breedbeeld van je situatie. Alles komt aan bod; je werk, relatie, familie, gezondheid enzovoort.

Vanaf de tweede (soms derde) sessie zoomen we dieper in op de details van je zorgen. Daardoor krijg je binnen enkele sessies eindelijk overzicht, houvast, controlegevoel: 'Als ik dat en dat aanpak, wordt alles beter'. De afspraken zijn best om de twee (max 3) weken. Zo kunnen je dagelijks leven en de reflectie daarop hier in de therapie, zich vlot afwisselen: wat je hier aan inzicht krijgt, pas je toe en wat er gebeurt in je leven, komt hier weer ter reflectie. Op de duur heb je zelf snel door wat je beter wel en niet doet en gaat mijn rol van inzicht geven over naar steunen en wat bijsturen indien nodig.

Mijn taak is je een veilige confrontatie bieden met jou en je leven, met humor, warmte, huiswerk, doordenkvragen, advies, eventueel brainspotting. Goede therapie is dus niét gewoon zitten luisteren en begrijpen. Het is een dialoog die snel zichtbaar resultaat moet opleveren, anders klopt het niet. De efficiëntie is mogelijk doordat we hier én je gedachten én je achtergrond én je gedrag én al je symptomen én je gevoelens samen, in kaart brengen en analyseren, niet slechts een deeltje ervan. Alles wordt met elkaar in verband gebracht.


Bijvoorbeeld:

 • Je voelt spierspanning en stress in het weekend maar je weet niet hoe dat komt. In de therapie wordt duidelijk dat je je veel meer aantrekt van het conflict met een bepaalde collega dan je dacht. De link met hoe je moeder tegen je deed wordt duidelijk. Je ziet ook in hoe je zelf niet de juiste steun vraagt en krijgt op je werk. We maken dat concreet, je pakt het probleem aan (bv. gesprek met je collega of leidinggevende, van werk veranderen, enz.). Je voelt je bevrijd en de symptomen verdwijnen.


 • Je bent al een half jaar ongelukkig terwijl alles ok lijkt: je werk, je gezin, je relatie... Je hebt toch alles? Na grondig gesprek wordt duidelijk dat je je toch eenzaam voelt en iets fundamenteels mist in de relatie. We bekijken of je je partner kunt meebrengen of dat je het op een andere manier kunt aanpakken. Het is een opluchting dat je eindelijk weet wat er scheelt en je zet de nodige stappen.


 • Een laag zelfbeeld en te veel pleasinggedrag heb je altijd gehad maar door een conflict in de familie is dat extra confronterend. Je slaapt slecht, piekert veel. We bekijken het totaalplaatje en helpen je assertiever te zijn, anders te communiceren en verhogen sterk je zelfaanvaarding.


Veel aandacht gaat naar je relaties met anderen en wat je precies doet in het contact, in je communicatie. Eventueel komt je partner of het familielid  waar je problemen mee ervaart (bv. een van je ouders), mee, om zaken grondig door te praten. Dat kan zelfs overgaan in relatietherapie of gezinstherapie. Niets moet maar alles kan.

Therapie is een investering in tijd, geld, moeite, emoties. Als je die moeite doet, is verbetering, je sterker voelen en zelfaanvaarding zeker mogelijk. Mijn therapie is no-nonsense en toekomstgericht. In een heel aanvaardende veilige setting, met luchtigheid, aanmoediging, humor, zonder taboes en met een actief gesprek zeg ik wat ik denk en voel en worden we samen wijzer over je toekomst.

Mocht ik je niet (meer) kunnen helpen (of als andere extra hulp nodig blijkt) dan zeg ik dat meteen en verwijs ik je deskundig door. 


Van harte welkom!

Ilja


Wat kun je als resultaat verwachten?

Mijn visie is optimistisch en toekomstgericht. De diepere kern onder de meeste problemen, en dus de opgave voor elke therapie, is meer zelfaanvaarding en dat is minder moeilijk te bereiken dan je denkt. Je zult met elke sessie scherper zien welke negatieve patronen je ongelukkig maken en wat steunend is. Ik geef graag ook huiswerk en praktisch advies. Het is niet praten zonder meer. Het is ophelderen, richting geven en uiteindelijk herademen.

Nieuwe cliënten vragen soms hoeveel sessies ze nodig hebben. Mijn therapie is maatwerk en dus individueel telkens anders. Maar na een 8-tal sessies kun je je al heel anders voelen dan alle jaren voordien. Soms is een langer traject nodig, dat is niet te voorspellen. Het is te vergelijken met naar een specialist gaan: die behandeling bij bv. een hartspecialist zet je ook niet halverwege stop, het vergt geduld en doorzetting. Je moet de verandering hier al beginnen voelen vanaf de derde sessie. Als ik je niet of onvoldoende kan helpen zeg ik dat meteen in de intake. Ik start dus enkel een begeleiding als ik zeker denk ben dat ik kan helpen, anders niet. 

Eindelijk verandert je leven drastisch op de vlakken die jij wil. Ook een brainspottingsessie kan je op superkorte tijd ook vooruithelpen. Wat we wanneer doen, kan ik wel voorstellen maar jij kiest mee het tempo en de aanpak.
Ik werk niet alleen met inzicht maar ik coach je ook heel concreet ‘nu’ en voor je toekomst.

Op een relatief korte tijd krijg je weer een hoopgevend geloof in je eigen kunnen, wat je problemen ook zijn.

Lees ook onderaan de reacties van vorige cliënten.


Wie kan (niet) bij mij terecht?

De therapie is voor volwassenen die zelf de stap zetten om hun problemen hier aan te pakken. Dit vergt wat geduld en tijd, directe toveroplossingen bestaan niet. Je moet zelf gemotiveerd zijn.

Wil je dat je therapie maximaal effect heeft, dan is twee sessies per maand ideaal.

The therapy is only in Dutch to assure the best interventions. 

Bij onderstaande problematieken kun je best een andere, gespecialiseerde therapeut of psychiater contacteren die zich heeft in dat domein:

 • leeftijd -17 jaar
 • verslaving
 • autisme
 • lage intelligentie
 • agressie
 • diagnose/vermoeden borderline (hechtingsproblematiek)
 • verleden van psychiatrische behandeling en opnames
 • omgang met chronische langdurige aandoeningen zoals cvs, fibromyalgie e.a.
Tarief en praktische info?

De prijs voor een individuele sessie (van ± 50 min) is 70 euro. Er is geen terugbetaling van de mutualiteiten. Via de contactpagina kun je meteen dag en uur naar keuze reserveren. Betaling is ter plaatse cash of met Payconiq.

De sessies vinden om de twee á drie weken plaats (of frequenter indien gewenst).Mijn praktijkadres is Kapitein Gilsonplein 18 in Aarschot. Dit is ook zeer vlot bereikbaar via de trein: het ligt aan het station van Aarschot. Vanuit Antwerpen, Brussel en Leuven ben je er al op een half uurtje. De praktijk ligt ook niet ver van de afrit op de snelweg E314 Leuven-Hasselt, afrit 22 Aarschot. Er is gratis parking voor de deur (parkeerschijf niet vergeten). Lees zeker hier de details van de praktische info.

De andere praktijk is gelegen in Leuven, vlak aan het station: Koning Albertlaan 131, 3010 Kessel-Lo.

Laat zeker weten indien je nog vragen hebt. Als je contact opneemt krijg je altijd snel reactie. Wil je dat je therapie maximaal effect heeft, dan is twee sessies per maand ideaal.


Is er een wachtlijst?

Er is geen wachtlijst, wel een korte wachttijd. De begeleiding kan starten na de korte wachttijd die altijd op de contactpagina aangegeven staat. 

Tip: boek alvast meerdere afspraken met telkens ongeveer twee weken tussen. (Je kunt nadien nog altijd de datum aanpassen indien nodig). Zo ben je zeker dat je niet te lang hoeft wachten tussen elke afspraak.

Over de therapeut, Ilja Van Peel

Ilja Van Peel is psychotherapeut, bachelor toegepaste psychologie en filosoof.

Lees hier meer over zijn opleidingen, levens- en werkervaring en therapeutische aanpak

Ervaringen van vorige cliënten

"De therapiesessies bij Ilja Van Peel hebben ervoor gezorgd dat ik nu op een andere manier in het leven sta. Hij slaagde erin mij bewust te maken van heel wat negatieve patronen waarin ik steeds weer vastliep en leerde me hoe ik de dingen op een veel constructievere manier kon bekijken, benoemen en ervaren. Na een gesprek in de praktijk kreeg ik telkens suggesties mee die ik in mijn dagelijks leven in de praktijk kon brengen. Soms vroegen die een echte inspanning, soms waren het maar kleine aanpassingen die een groot verschil maakten. Gaandeweg leerde ik mezelf waarderen én mezelf opnieuw in contact te brengen met anderen. Ik zou deze therapie zeker aanraden aan mensen die ervan overtuigd zijn dat ze eerst hard 'aan zichzelf moeten werken' alvorens ze goed of sterk genoeg zijn. Het zou zomaar een verhelderende ervaring kunnen zijn." (10 oktober 2019)


"De therapie maakte me bewust van automatismen in mijn hoofd die me ongelukkig maakten. Door de kleine opdrachten die ik van Ilja kreeg kon ik thuis, buiten de sessies dus, niet vervallen in oude gewoontes. Ik kreeg meer rust in mijn hoofd. Ik ontdekte ook dingen uit het verleden waar ik mee zat zonder dat ik dat doorhad! Nu begrijp ik wat ik daaraan wil doen. Ik vraag sneller hulp aan de mensen rond me, ik ontspan me sneller ipv over mijn grens te blijven gaan. Doordat Ilja de juiste vragen stelde vond ik de goeie weg. Ook al was het soms confronterend. Ik zie de feiten nu helder onder ogen. Ik ben nu veel zelfzekerder. Ik durf meer 'nee' zeggen. Ik check mijn gevoelens nu alvorens ja te zeggen of zomaar werk op mij te laden. Ik ben dus heel blij dat ik naar hier kwam. Op 8 sessies is het heel snel gegaan. Het is een sneeuwbaleffect want je kunt de ontwikkeling die je hier meekreeg niet meer ongedaan maken: ik blijf door alle inzicht mijn leven beter en beter aanpakken." (21 februari 2020)


"De therapiesessies bij off the record hebben me uit een diep dal getrokken en me opnieuw energie gegeven. Ilja hielp hierbij door een luisterend oor te zijn, mijn positieve eigenschappen te benoemen en me gerust te stellen. Toch luisterde hij niet alleen. Hij dacht ook mee na, keek kritisch naar bepaalde ‘patronen’ en zocht naar een manier om die te doorbreken. Hoewel dit soms confronterend was, zorgt dit er nu voor dat ik steviger in mijn schoenen sta. Door de gesprekken heb ik geleerd moeilijke situaties te analyseren en anders aan te pakken om zo mezelf op tijd terug in balans te brengen. Ik ben er van overtuigd dat deze therapiesessies me dus ook op lange termijn gewapend hebben tegen ups en downs in mijn toekomst." (4 maart 2020)


"Ik heb na elke sessie een andere manier van kijken en denken gevonden. Het deed me goed dat je de touwtjes stevig goed in handen hield, alles in deze therapie was heel duidelijk. Als ik vastzat luisterde je me en liet me nadenken. Ik heb alleen maar een boodschap aan mensen die mij een spiegel voorhouden en eerlijk, heel rechtuit zijn. Op een bepaald moment liet ik je iets lezen en je feedback was heel eerlijk en heeft me erg geholpen. Dankjewel voor deze begeleiding. Alleen had ik het niet gekund." (6 maart 2020)


"Op een bepaald moment in mijn leven kwam ik in een situatie terecht die ik, met mijn ingesteldheid tot dan toe, niet meer kon plaatsen/dragen. Ik heb, puur op mijn gevoel, de praktijk van Ilja gekozen en ben daar nog steeds heel blij om. Ilja gaf mij het gevoel van op een kwetsbare periode bij hem in een veilige omgeving terecht te komen. Hij heeft me geholpen om terug positief tegen de dingen aan te kunnen kijken, om mijn ‘ik’ terug sterker te maken zodat ‘ik’ nu in staat ben om problemen terug zelf aan te pakken, om er mee om te kunnen gaan. Om terug gelukkig te kunnen zijn. Ik heb geleerd om mild te mogen zijn voor mezelf, om bepaalde dingen ok te kunnen vinden, om zaken in een ander perspectief te bekijken. Ben je bereid te luisteren en open te staan, stappen te zetten die misschien buiten je comfortzone liggen: Ilja zoekt, met de nodige humor en nononsense, naar de juiste aanpak, begeleidt je zonder je te dwingen. En net daarom zet je grotere stappen. Elke sessie had wel een thema, een taak om over na te denken of aan te werken. Een soort kapstokken om, als het even moeilijker wordt, naar terug te grijpen. Deze sessiereeks heeft me een basis gegeven om een nieuwe start te maken en die naar de toekomst zeker zijn nut ook nog zal bewijzen. Ik kan nu mijn probleem zelf dragen en er opnieuw met een gezonde ingesteldheid naar kijken. Bedankt Ilja." (25 maart 2020)


"Ik kreeg antwoord op de vraag wat er juist aan de hand was met mij. Was dit nu een burn-out? Met nog complicaties? Ik kon ventileren en echt eerlijk zijn over alles, wat je bij anderen misschien nog verbloemt. En waar je niet iedereen mee wil lastigvallen. Ik werd hier ook voorbereid op wat nog zou kunnen komen, ook al geloofde ik dat in het begin niet. Als het dan toch komt dan weet je dat het normaal is... Het deed ook deugd dat er nog mensen die meemaken, het deed me normaal, gewoon menselijk voelen. Ik heb ook gezegd dat ik nog oefeningen voor thuis wou, voor als je even terug dieper zit. Bedankt!" (31 maart 2020)


"Voor de extraverten en alle mensen met mentale problemen was de lockdown een pittige, spannende, zelfs enge periode. Ik had gedacht dat ik er totaal onder door ging gaan. Dat ik ging vechten met mezelf, boos ging zijn op mezelf, mij zou vervelen, kapot zou gaan van onrust en eenzaamheid. En akkoord, er waren enkele kleine crises, en enkele sombere dagen. Maar als je the bigger picture bekijkt, heb ik enorm aan mezelf gewerkt, zelfs tijdens deze crisisperiode, en ben ik er sterker en stralender uit gekomen. Ik heb niet alleen overleefd, ik ben zelfs gegroeid.
Ik werk al 10 jaar aan mezelf, en heb al verschillende mensen - therapeuten, vrienden, familie - gehad die me hierin hebben bijgestaan, maar ik heb toch het gevoel dat ik pas sinds de breuk met mijn ex, en vooral later, sinds onze eerste therapiegesprekken hier, echt reuzesprongen heb gemaakt.
Vriendinnen die me goed kennen zeggen het me, ik voel het, en ik merk het ook aan mijn gedrag: ik zie mezelf liever. Ik ben er nog lang niet, maar het is zo een fantastisch gevoel om niet elke dag met jezelf te moeten strijden en te wensen dat je iemand anders was. Ik denk nog vaak aan wat je zei tijdens onze eerste videocall aan het begin van de quarantaine: "je zal nog een tijdje alleen zitten, dus je kan maar beter vriendschap sluiten met jezelf." Heel dit epistel eigenlijk gewoon om te zeggen: merci. Je deed misschien "gewoon je job", maar ik heb zelden iemand ontmoet die zoals jij op de perfecte momenten kan zwijgen, ongemakkelijke pauzes kan laten, me op mijn gemak kan stellen, me het gevoel geeft dat mijn gevoelens legitiem zijn, en me gewoon wijze raad geeft, met een aantal uitsmijters ertussen die ik niet snel zal vergeten (nog zo eentje: "mensen willen te vaak flink zijn. Je moet helemaal niet flink zijn" - die heeft me ook al vaak geholpen als ik vocht tegen de tristesse). Dit is geen afscheid - ik kom zeker nog eens langs, mogelijks als het even wat minder gaat, maar evengoed als het gewoon goed gaat maar ik even iemand nodig heb die me helpt reflecteren. Maar ik wou je toch alvast bedanken. Na al die jaren van zelfhaat en depressies en onzekerheid kan ik eindelijk zeggen: ik ben een goed mens, en ik verdien goede dingen. Blijf zeker doen wat je doet, want je doet het echt enorm goed. Ik ben er zeker van dat je al tientallen mensen uit een uitzichtloze situatie hebt gesleurd. En misschien vindt niet iedereen de woorden om je dat te zeggen, dus bij deze, in naam van ons allemaal: merci." (9 juni 2020)


"Bedankt voor de inzichten die ik hier kreeg. Het deed deugd om mijn zorgen te vertellen aan een neutrale therapeut die geen belangen heeft in mijn leven en niet oordeelt. Ik leerde mijn paniekaanvallen onder controle krijgen, ik ben veel rustiger, minder snel agressief. De spanning is weg en ik begin nu de job waar ik naar verlangde. Deze begeleiding heeft me heel goed door mijn crisis geholpen!" (2 september 2020)


"Ik begon met brainspotting zonder precies te weten wat ik ervan moest verwachten. Ik wilde het graag proberen, omdat ik wel al een heel eind was gekomen met gesprekstherapie, maar toch nog geplaagd werd door negatieve gevoelens en gedachten waar ik al redenerend niet echt vat op kreeg. Tijdens een brainspottingsessie gebeurt er niets opzienbarends: het is gewoon een kwestie van kijken naar een punt in de ruimte dat je het sterkst triggert. Toch hadden slechts twee sessies bij mij een onverwacht sterk effect: in de dagen die volgden, lukte het me voor het eerst om écht afstand te nemen van wat me al zo lang dwars zat. Vanuit die ervaring zou ik mensen die 'oud zeer' met zich meedragen zeker aanraden om eens te ontdekken wat brainspotting voor hen kan doen." (14-12-2020)


"Ik kijk terug op een traumatische jeugd. Sinds 8 jaar leed ik aan nachtmerries, tussen één en drie per week. Ik word dan helemaal overstuur wakker. Als mijn omgeving over mijn ouders begon, kwam er een woede in me los die nog dagen bleef. Ik had weinig energie, was zelden uitgeslapen, kon me moeilijk concentreren op mijn werk. Ik deed hier nog maar mijn eerste brainspottingsessie en het effect is overweldigend. Ik heb geen enkele nachtmerrie meer. Ik ben energieker. Ik kan me beter focussen op mijn werk. Ik kan nu weer de afspraken in mijn agenda voor komende week opsommen, dit was tevoren onmogelijk. Als het in gesprekken over mijn jeugd gaat of ik eraan denk, is dat nog een pijnlijke herinnering maar wekt het niet meer die woede op. Ik zit midden in een scheidingscrisis en toch gaat het beter door die sessie brainspotting. Het voelde als een blok en daar voel ik me van bevrijd. Ik had dit nooit verwacht. Ik kijk uit naar de volgende sessies." (24-12-2020)


"Zes maand geleden ben ik bij Ilja terecht gekomen. Ik voelde me niet goed in mijn vel maar wist niet waarom, ik was ongelukkig terwijl ik alles heb. Het was moeilijk om de juiste woorden te vinden tussen al mijn gepieker en gesnotter. Ilja verwoordde mijn pijnpunten wel. Dat voelde confronterend aan maar dat was eveneens een opluchting. Zo kreeg ik zicht op mijn zorgen. Met huiswerk, nog enkele tranen en veel humor legde ik mijn traject af. Ik heb een andere kijk op mezelf, heb mezelf leren aanvaarden en respecteren. Ik durf te vragen en te zeggen. De rust en veerkracht die ik nu heb, doen me goed en dat straal ik uit. Ik ben wie ik ben. Niks moet. Ik kan het.'" (25-03-2021)


"Ik wil je bedanken voor het luisterende oor en de goede raad, je hebt me een duidelijk beeld gegeven van de problemen waar ik mee zit en je hebt me ook afgeholpen van mijn pscychologitis – het idee dat de interne blessures geen aandacht vereisen en al zeker niet van een derde. Ik weet nu ook dat een goede psycholoog wel degelijk het verschil kan maken!" (21-06-2021)


"Uit mijn vertrouwde put is moeilijk, zo niet onmogelijk, te geraken. Samen met Ilja ging ik toch nóg dieper graven. Dankzij zijn scherpe waarnemingen, gerichte vragen en haalbare reflectietools waaronder brainspotting ging ik stilstaan ... voelen ... loslaten ... handelen ... dromen. Overanalyse houdt me vaak in mijn put. De gesprekken met Ilja waren een halte in mijn gepieker om te kijken wat er naar boven zou komen om het dan vast te houden en me erna van vrij te maken. Het was een diepe put met veel haltes en nu zit ik er soms nog, maar wordt die steeds minder vertrouwd omdat ik nu weet dat eruit geraken mogelijk is. Bedankt Ilja." (7-01-2022)


"Sinds wij hier geweest zijn als koppel is het echt anders. Mijn man vraagt veel meer hoe het met mij gaat, houdt meer rekening met mij. Ik ben zelf ook minder impulsief, ik weet beter wat mijn eigen zaak is en wat met hem te maken heeft. Onze ruzies zijn veel kleiner. We discussiëren nog wel maar het ontspoort niet meer. Het was voor ons allebei een heel goede keuze om naar hier te komen." (21-11-2022)


"Die paar sessies relatietherapie bij jou hebben ons zo anders doen praten met elkaar. We begrijpen elkaar meer, we houden rekening met elkaar. Alles gaat gewoon gemakkelijker." (13-12-2022)


"We voelden ons hier direct heel veilig. Het klikte van in het begin. Je legde de vinger op de zere plek. Als je iets zei was het echt raak. Mijn woorden heb je altijd goed overgebracht naar mijn vrouw, dat was heel nuttig. Soms was het echt emotioneel en confronterend maar we kunnen na vijf sessies hier afronden met een heel tevreden gevoel. We voelen ons terug verliefd, verbonden en praten een heel pak beter. Ik zou hier ook in individuele therapie komen als het niet blijkt te werken bij mijn therapeut. Bedankt voor alles." (26-01-2023)


"Ik voel me veel weerbaarder na deze therapie. De brainspotting maakte dat ik mij de ergste periode uit mijn leven nog wel herinner maar het weegt totaal niet meer door. Ik heb meer veerkracht bij lastige dingen, ik maak me minder druk. Ik stel mijn grenzen meer tegenover iedereen en ben anderzijds opener tegen mijn vriendin. Ik hou mijn moeder meer op afstand en dat was dringend nodig om alle negativiteit tegen te gaan. Mijn leven gaat nu echt goed, ik heb eindelijk terug energie om werk te zoeken en ik kan het leven beter aan." (14-02-2023)


"Ik had enorm veel aan de krachtige inzichten en de korte opdrachtjes die je meegaf voor thuis. Ik ben me ervan bewust geworden hoe hard ik probeerde te pleasen ten koste van mezelf. Ik kan alles beter aan, mijn leven zit helemaal goed nu, dankje heel erg" (23-03-2023)


"Na 6 sessies zijn we al klaar, ik dacht dat ik er veel meer had gedaan. Het deed me natuurlijk eerst en vooral al deugd om erover te kunnen parten met jou. Ik begon de problemen in perspectief te zien door de vragen die je stelde. Ik kan nu het verleden loslaten, ik verwachtte niet dat dat ging lukken. Ik kan terug verder. Ook de brainspottingsessie was ongelooflijk effectief. Ik voelde me op m'n gemak bij jou en kom terug indien nodig, dankje." (12-05-2023)


"Ik kan afronden met het gevoel dat ik nu een hele kast vol concrete hulpmiddelen heb. Als er iets gebeurt pak ik gewoon hups, eruit wat je me bijgebracht hebt en ik direct kan toepassen. Ook het gesprek met mijn moeder bij jou was enorm zinvol. Onze relatie is na al die jaren, echt veranderd door dat gezamenlijk gesprek met haar. Ze houdt veel meer rekening met mij. Ik had nooit gedacht dat ik zou kunnen zeggen: ik ben hier klaar met de therapie, ik kan het alleen. En toch is het zo." (19-05-2023)


"Je maakt deel uit van mijn leven. Ik kan en moet nu zelf verder. Wat een geluk dat ik je gevonden heb. Ik zal nooit weten hoe ik je moet bedanken." (15-06-2023)


Ik ben je enorm dankbaar. Na twee vorige psychologen ben ik nu bij iemand gekomen die het écht aangepakt heeft. Hier is alles gebeurd. Op 4 sessies." (16-03-2023)


"Ik geloofde niet echt in therapeuten. Ik kwam op aanraden van de huisarts en gaf het een kans. Ik zat door mijn werk in een negatieve spiraal. Ik ondernam thuis niks meer, alles was te veel. Ik kon niet meer doorslapen, bleef piekeren. Contact met mijn directie voelde loodzwaar aan, ik kreeg constant stress van alles. Na één brainspottingsessie kan ik alles precies zelf kiezen; blok ik het af in mijn hoofd of niet? En dat afgrenzen gaat zonder probleem nu, ik frustreer mij totaal niet meer. Mijn werk kan ik niet veranderen maar ik functioneer er nu totáál anders. Ik voel me terug top, en dat na 1 keer brainspotting. Ongelooflijk." (31-07-2023) 


"Lieve Ilja, bedankt voor alle ondersteuning het afgelopen jaar! Je gaf me een 'safe space' en leerde me om echt in contact te gaan met anderen en zo ook met mezelf!" (26-09-2023)


"Het gesprek met mijn dochter heeft onze band enorm verbeterd. We hebben amper nog conflict, we voelen elkaar beter aan, het was confronterend maar was enorm zinvol." (17-10-2023)


"Merci Ilja voor alle inzichten in mezelf. Ik ben een tevreden mens, met ups en downs die ik  kan accepteren, relativeren of aanpakken. Wat er ook nodig is." (23-10-2023)


"Het gesprek dat ik hier met mijn volwassen dochter heb gevoerd heeft heel veel gedaan. Wij zagen nu pas in hoe ik een probleem heb met inleving en wat ik eraan kan doen. Ik had er veel stress voor maar het ging heel vlot. De sfeer is totaal veranderd tussen ons." (14-11-2023)


"Dankjewel! Ik hou heel erg van je directe aanpak, vol voorbeeldjes voor het dagelijks leven waar ik meteen iets mee kan." (28-11-2023)


"Mijn vrouw en ik zijn enorm lovend over jouw aanpak. We zijn blij dat we de raad van onze huisarts opvolgden en het hier kwamen starten. We hebben een diep vertrouwen in jouw manier van werken. Het geeft echt veel hoop." (5-01-2024) 


"Door de brainspotting is de woede en ergernis die ik altijd voel tegenover twee personen, enorm verminderd; ik hou hen emotioneel meer op een afstand, in het contact, en dat voelt veel beter. Ik bewaar mijn innerlijke rust!" (10-01-2024)


"In september 2021 heb ik een therapiesessie gehad bij u over mijn trauma dat gebeurd is in het middelbaar. Daarna hebben we ook één brainspotting sessie gedaan. Die twee sessies hebben mij enorm geholpen en hebben een grote bijdrage gehad om van mijn sociale angsten af te geraken en hebben de interne verandering gebracht waar ik jarenlang nood aan had." (26-01-2024)


"Thx Ilja. Ik denk wel dat ik op een later moment nog eens een aangename reflectie met jou kan gebruiken. Ik vond het erg de moeite waard." (12-02-2024)

10 Vaak gestelde vragen over therapie

Relatietherapie

Hoe gaat de koppeltherapie in z’n werk?

Jullie vertrouwde dialoog bleek niet voldoende. Daarom kies je nu de hulp van een professionele derde partij. Wat de één wil zeggen en vragen aan de ander, wordt zorgvuldig vertaald door de therapeut en voorgelegd aan de ander. Hierdoor vermijden we vicieuze cirkels, nieuwe extra beschadiging, meer onbegrip. Je begint allebei helemaal te begrijpen wat er gaande is. En zo wordt het allemaal helderder wat elk bedoelt, voelt, denkt en verlangt. Soms zijn dat dingen die je zelf nog niet wist of nog nooit zo juist verwoord hebt. De duidelijkheid die ontstaat in de therapie geeft de richting aan: óf je samen verder gaat, hóe je samen verder gaat, waarom je niét verder gaat, wat er moet veranderen om samen te blijven…

Je investering verdient een moderne aanpak. Geen lange sessies vol herhaling, geen oppervlakkige huiswerkopdrachten. De relatietherapie is hier gericht op to the point verhelderen. Als je eindelijk eens echt doorpraat, wordt de toekomst duidelijker (samenblijven en concrete dingen veranderen of uiteengaan).

Koppeltherapie kan confronterend zijn maar leidt door het ontwarren van de knopen, tot een veel snellere bevrijding richting toekomst voor allebei, al dan niet samen. Het vraagt wel een investering van tijd en inzet.

Soms zijn eerst individiduele sessies nodig met elk, vooraleer je goed samen aan de relatie kunt werken. Belangrijk: de relatietherapie is best intensief: we laten niet te veel tijd tussen de sessies zodat jullie niet nodeloos in oude patronen vallen.

Het tarief voor een koppelgesprek is 90 euro, en duurt ongeveer 75 min.

Ook met louter vragen over de opvoeding van je kinderen kun je bij mij terecht, individueel of als koppel, of voor een gesprek met één van je ouders of je broer, zus, zoon,... 

Lees hier nog meer over de relatietherapie.{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x