Relatietherapie

Koppeltherapie praktijk Ilja Van Peel, Aarschot


Relatietherapie, iets voor ons?

Jullie vertrouwde dialoog bleek niet voldoende. Daarom kies je nu de hulp van een professionele derde partij. Wat de één wil zeggen en vragen aan de ander, wordt zorgvuldig vertaald door de therapeut en voorgelegd aan de ander. Hierdoor vermijden we vicieuze cirkels, nieuwe extra beschadiging, meer onbegrip. Je begint allebei helemaal te begrijpen wat er gaande is. En zo wordt het allemaal helderder wat elk bedoelt, voelt, denkt en verlangt. Soms zijn dat dingen die je zelf nog niet wist of nog nooit zo juist verwoord hebt. De duidelijkheid die ontstaat in de therapie geeft de richting aan: óf je samen verder gaat, hóe je samen verder gaat, waarom je niét verder gaat, wat er moet veranderen om samen te blijven…

Je investering verdient een moderne aanpak. Geen lange sessies vol herhaling, geen oppervlakkige opdrachten. De relatietherapie is hier gericht op to the point verhelderen. Als je eindelijk eens echt doorpraat, wordt de toekomst duidelijker (samenblijven en concrete dingen veranderen of uiteengaan). Ik zeg als relatietherapeut ook wat ik denk en voel, ik help verhelderen, ik laat jullie dingen ter plekke uitpraten. We maken wat er gezegd wordt zo concreet mogelijk. De sfeer is veilig, mild voor proberen en zoeken, zonder oordeel, met de nodige lichtheid en humor, onpartijdig.

Hoe twee geliefden met elkaar omgaan, de communicatie in ruime zin, zeg maar het geheel van alle woordelijke, lijfelijke en gedragsmatige interacties, dat is de kern van mijn analyse met jullie. Momenteel schrijf ik daar ook een boek over.

Koppeltherapie kan confronterend zijn maar leidt door het ontwarren van de knopen, tot een veel snellere bevrijding richting toekomst voor allebei, al dan niet samen. Het vraagt wel een investering van tijd en inzet. Niet te snel opgeven is dus van het grootste belang.

Soms zijn eerst individiduele sessies nodig met elk, vooraleer je goed samen aan de relatie kunt werken. Belangrijk: de relatietherapie is best intensief: we laten niet te veel tijd tussen de sessies zodat jullie niet nodeloos in oude patronen vallen.

Het tarief voor een koppelgesprek is 80 euro en duurt ongeveer 75 min.

Ook met louter vragen over de opvoeding van je kinderen kun je bij mij terecht, individueel of als koppel.


Aangewezen bij:

-moeilijk kunnen praten met elkaar

-veel misverstanden

-hij begrijpt me niet. zij begrijpt me niet.

-veel communicatieproblemen

-ontrouw

-jaloezie

-loslaten

-twijfel of je nog samen verder kunt

-trauma en kwetsuren

-gevoel van doodbloeden van de relatie

-heftige ruzies

-spanningen

-naast elkaar leven

-enkel nog ouders zijn ipv ook partners

-...


"Sinds wij hier geweest zijn als koppel is het echt anders. Mijn man vraagt veel meer hoe het met mij gaat, houdt meer rekening met mij. Ik ben zelf ook minder impulsief, ik weet beter wat mijn eigen zaak is en wat met hem te maken heeft. Onze ruzies zijn veel kleiner. We discussiëren nog wel maar het ontspoort niet meer. Het was voor ons allebei een heel goede keuze om naar hier te komen." (21-11-2022)


"We voelden ons hier direct heel veilig. Het klikte van in het begin. Je legde de vinger op de zere plek. Als je iets zei was het echt raak. Mijn woorden heb je altijd goed overgebracht naar mijn vrouw, dat was heel nuttig. Soms was het echt emotioneel en confronterend maar we kunnen na vijf sessies hier afronden met een heel tevreden gevoel. We voelen ons terug verliefd, verbonden en praten een heel pak beter. Ik zou hier ook in individuele therapie komen als het niet blijkt te werken bij mijn therapeut. Bedankt voor alles." (26-01-2023)

Lees hier nog meer reacties van vorige cliënten


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x