Conflictbemiddeling


Conflictbemiddeling voor uw team


Uw organisatie zit met een vervelend conflict waar best een neutrale partij dit oplost. Liefst doeltreffend en op korte termijn. U wil een no-nonsense aanpak maar doorspekt met de empathie van een ervaren expert die ieders perspectief begrijpt. Die geen kant kiest maar een compromis zoekt en dieperliggende oorzaken blootlegt. Die de noden en kwetsbare punten van de organisatiestructuur en samenwerking in kaart brengt. Die goed het onderscheid maakt tussen informele relaties tussen collega's en taakconflicten.

Vraag vandaag een conflictbemiddeling voor uw organisatie of bedrijf aan. De bemiddeling door Ilja Van Peel start snel op en gaat radicaal voor een doortastende oplossing mét zorg voor de cultuur en eigenheid van het bedrijf, van elke werknemer en van de leiding.

Ilja Van Peel is behalve psychotherapeut en relatietherapeut ook trainer en spreker voor allerhande vormingen rond communicatie, crisis, leidinggeven,... Hij heeft zeer veel ervaring in het opzetten van gespreksrondes en uitklaren van samenwerkingsproblemen. Als freelancer werkt hij al jaren als crisisexpert en bemiddelaar voor grote en kleine bedrijven, organisaties en scholen over heel Vlaanderen.


Wanneer conflictbemiddeling inzetten?

 • Het werk wordt vertraagd of blijft liggen
 • In plaats van een constructieve sfeer is er een destructieve stemming in het team
 • Er is uitval, mensen gaan in burn-out of steeds weer korte ziekteperiodes volgen elkaar op
 • Collega's werken elkaar tegen
 • Individuele issues bepalen te veel het teamfunctioneren
 • Er wordt geld verloren door het conflict
 • Er zijn heel veel communicatieproblemen 
 • Goede werknemers dreigen ontslag te nemen of presteren minder
 • De leidinggevenden hebben te weinig grip op het team
 • ...


Waarom kiezen voor conflictbemiddeling?

Het zelf werken naar een oplossing door eigen personeel lukt niet altijd. Het is tijdrovend en niet neutraal, de sfeer en moeilijke samenwerking blijven. Er is een buitenstaander nodig die glashelder zegt wat er gaande is en dit aanpakt met ratio en gevoel en uitstekende open communicatie. Iemand die mensen kan samenbrengen en met hen tot de kern kan komen. Die hen terug kan verbinden. Die de sfeer kan keren. Zodat het werk terug optimaal verloopt.


Tarief?

Conflictbemiddeling kan zeer veel kosten maar is doordat u rechtstreeks werkt met de bemiddelaar (en dus niet met tussenpartijen of contracten) veel efficiënter en betaalbaarder. Enkel de effectief gepresteerde uren worden aangerekend. Er zijn geen minimumvoorwaarden, pakketten of administratieve kosten. Er is geen forfait, geen vastgelegd aantal interventies. U kiest voor een expert die u persoonlijk kunt bellen en aanspreken gedurende het hele traject. Het tarief is 170 euro per uur. 


Concrete werkwijze?

 1. Eerste contact per mail en aanvullend per telefoon,...
 2. Intakegesprek: ik kom snel ter plaatse voor een grondige vraagverheldering
 3. Ik stel een aanpak op maat voor: de juiste gesprekken met de juiste teamleden, leidinggevenden of het ganse team (helemaal afhankelijk van de problematiek)
 4. De gesprekken volgen elkaar intensief op en er komt een eindconclusie
 5. Het team kan eindelijk terug verder


Neem contact op voor een snel overleg via info@offtherecord.be. Dan volgt snel een videocall of telefonisch overleg en leggen we een datum vast voor de intake.


Ilja Van Peel, crisisexpert en psychotherapeut

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x