Open aanbod. Lezingen voor iedereen.


Hoe wij als koppel elkaar niet begrijpen. 
Lezing door Ilja Van Peel, psychotherapeut/relatietherapeut, over de communicatie tussen geliefden.


zaterdag 9 maart 2024, 19.45u
Grote Zaal JHB De Blauwput, Martelarenlaan 11A, 3010 Leuven

(achterkant station Leuven)


Je kent het wel:

"Die broek valt nogal smal uit bij jou." "Ah dus je vindt mij eigenlijk te dik."

"Ik vind het zwaar met de kinderen." "Je hebt er toch mee voor gekozen??"

"Ik word er kwaad van als je niet terugbelt." "Je moet daar toch niet kwaad voor worden."

"Ik verwijt je toch niets?" "Nee, maar het komt wel zo over."

"Slaapwel kuikentje!" "Ah dus je vindt dat ik kakel."


Het is toch wat: luisteren blijkt zo moeilijk. We belanden in pijnlijke discussies zonder dat we weten hoe het komt. We doen ons best maar we begrijpen elkaar systematisch verkeerd. Deze lezing legt met mildheid en humor onze interacties bloot door alledaagse zinnetjes tot op het bot te analyseren. We ontdekken boemerangs, dubbeldekkers, makelaarstaal, modderstromen en zo veel meer. Vervolgens zien we hoe het beter kan.


Ilja Van Peel werkt momenteel aan een boek over de interacties binnen koppels. Hij studeerde toegepaste psychologie en filosofie en heeft 25 jaar ervaring in de psychologische hulpverlening. Met zijn organisatie Off the record geeft hij opleiding en werkt hij als psychotherapeut en relatietherapeut in Aarschot en Leuven. Meer informatie op www.offtherecord.be.


Inschrijven kan via deze link + overschrijving van 15 euro met als medeling 'lezing 9/3 + naam en voornaam' op BE42 9734 7208 1654. De inschrijving gebeurt per persoon en is definitief na betaling. Restitutie is niet mogelijk. Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt.Lezing over Schopenhauer, 13 december 2022, AarschotFilolabo

Bibliotheek Aarschot ism Zin

 

Het ergste komt nog. Over Arthur Schopenhauer.

Ilja Van Peel


Het pessimisme van Arthur Schopenhauer (1788-1860) stemt je misschien niet somber. Het maakt je juist vrolijk. Met zijn hilarische, plastische, vindingrijke gedachten bevrijdt hij je van illusies en laat dát nu net zijn wat je zocht.

Ilja Van Peel is psychotherapeut en gesprekstrainer in Aarschot en rondt nu de Masteropleiding Filosofie af met een thesis over Schopenhauer. In een toegankelijk betoog legt hij de ideeën van één van 's werelds meest tegendraadse en scherpzinnige filosofen uit.


Dinsdag, 13 december, om 19.30 in de Bibliotheek Aarschot

Inkom: 4€, incl. drankje tijdens de pauze 

Reserveren: bibaarschot@bibliotheekaarschot.be of 016 56 86 05

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x